161
Λεπτή, βουτυράτη και τραγανή, με την αλμύρα της φέτας που τρίβεται στη κάθε μπουκιά, η αλευρόπιτα είναι για μένα η τέλεια ελληνική απάντηση στην γνήσια Ιταλική πίτσα.
Τα ταπεινά τοπικά υλικά, η ευκολία της παρασκευής και η δυνατότητα να την έχεις μαζί σου σαν θρεπτικό κολατσιό στις μακρινές βόλτες στα βουνά και τα λαγκάδια της περιοχής, έκαναν την αλευρόπιτα αναπόσπαστο μέρος της λαϊκής Ζαγορίσιας κουλτούρας.
Τα ταπεινά τοπικά υλικά, η ευκολία της παρασκευής και η δυνατότητα να την έχεις μαζί σου σαν θρεπτικό κολατσιό στις μακρινές βόλτες στα βουνά και τα λαγκάδια της περιοχής, έκαναν την αλευρόπιτα αναπόσπαστο μέρος της λαϊκής Ζαγορίσιας κουλτούρας.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr