75
Υλικά
- βούτυρο 400 γρ
- φύλλο κρούστας 1 πκτ
- μοσχάρι ελιά 700 γρ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- πράσα 2 τμχ
- κουκουνάρι 90 γρ
- φιστίκι Αιγίνης 100 γρ
- σουλτανίνα 200 γρ
- μαυροδάφνη 60 ml
- ελαιόλαδο 50 γρ
- νιφάδες βρώμης 80 γρ
- κανέλα 1 κγ
- κάστανα 300 γρ
- μέλι 3 κσ
- ξινόμηλο 1 τμχ
- ξερά σύκα 12 τμχ
- ρόδι 150 γρ
Μια πίτα με κιμά, που όμως δεν θα μοιάζει με κλασική κιμαδόπιτα, ήταν η ιδέα που γυρόφερνα στο μυαλό μου, τον τελευταίο καιρό. Και καθώς οι μέρες περνούσαν και φτάσαμε προ των πυλών των Χριστουγέννων, η ιδέα του να φτιάξει κανείς μια πίτα με γέμιση Χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας, μου φάνηκε ακαταμάχητη...
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr