112
Υλικά
- φαρίνα 500 γρ
- πορτοκαλάδα 1 ποτ
- χυμός πορτοκαλιού 1 ποτ
- σπορέλαιο 1 ποτ
- λευκό κρασί 1 ποτ
- κρασί 1 ποτ
- ζάχαρη 1 ποτ
- κανέλα 1 κγ
- σουσάμι 5 κσ
- σταφίδες 1 χούφτ
- γαρύφαλλο 1 πρέζα/ες
Η φανουρόπιτα είναι παραδοσιακή γλυκιά νηστίσιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας και προσφέρεται ανήμερα στην ημέρα μνήμης του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου. Ωστόσο η φανουρόπιτα μπορεί να καταναλωθεί πολύ εύκολα σαν ένα οποιοδήποτε cake, χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερο κόπο ή περίεργα υλικά. Επειδή λοιπόν τη συγκεκριμένη συνταγή την έχουμε φτιάξει αμέτρητες φορές και επειδή είναι πολύ απλή και εύκολη, σας τη δίνουμε και ελπίζουμε να την κάνετε γρήγορα δική σας!
Διάβασε τη συνταγή στο bakemesoftly.blogspot.com