340
Υλικά
- φύλλο κρούστας 8 φύλλα
- ελαιόλαδο 100 ml
- σησαμέλαιο 100 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 120 γρ
- κορν φλάουρ 50 γρ
- γάλα φρέσκο 1650 ml
- ζάχαρη 150 γρ
- αυγά 3 τμχ
- βανίλια 2 τμχ
- εκχύλισμα βανίλιας -
- βούτυρο 1 κσ
- αυγά 1 τμχ
- ζάχαρη 2 κσ
Η αγαπημένη Ελληνική Γαλατόπιτα, φτιάχνεται με πολλούς τρόπους ανοιχτή, σκεπαστή, με φύλλο ή χωρίς, ακόμη και αλμυρή στον κάθε τόπο αλλά παραδοσιακά, καταναλώνεται την εβδομάδα της Τυρινής, που την τιμητική τους έχουν τα γαλακτοκομικά! Η πιο "γλυκιά" ανάμνηση που έχω να θυμάμαι από την γιαγιά μου είναι να ανοίγει φύλλο και να μας σερβίρει την ζεστή γαλατόπιτα!...
Διάβασε τη συνταγή στο www.funkycook.gr