109
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ
- βούτυρο 120 γρ
- ζάχαρη άχνη 100 γρ
- αλάτι 1 πρέζα/ες
- πάστα βανίλιας 1 κγ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- κρόκοι 4 τμχ
- γάλα 1 κσ
- γάλα 500 ml
- πάστα βανίλιας 1 κγ
- λοβός βανίλιας 1 τμχ
- κρόκοι 7 τμχ
- ζάχαρη 125 γρ
- κορν φλάουρ 60 γρ
- κρέμα γάλακτος 150 ml
- βατόμουρα -
- φραμπουάζ -
- μύρτιλα -
- φραγκοστάφυλο -
- σταφύλια -
Η pâte sucrée (ζύμη για γλυκιές τάρτες) είναι βουτυρένια και τραγανή σαν μπισκότο, ίσως λίγο παραπάνω μπισκοτένια από την τυπική sucrée κι αυτό για να δημιουργήσει αντίθεση υφών με την κρεμώδη, λεία και πλούσια crème pâtissière (κρέμα ζαχαροπλαστικής). Η κρέμα είναι με τη σειρά της κι αυτή λίγο πειραγμένη, με παραπάνω αβγά από την κοινή crème pâtissière που την κάνουν πιο γευστική αλλά και λίγο πιο βαριά, ωστόσο η προσθήκη σαντιγύ την κάνει πιο αφράτη και αέρινη...
Διάβασε τη συνταγή στο greekmylittleexpatkitchen.blogspot.com