71
Υλικά
- αυγά πάπιας 2 τμχ
- συκωτάκια πουλιών 400 γρ
- ελαιόλαδο 3 κσ
- φρέσκο κρεμμυδάκι 4 τμχ
- παρμεζάνα 4 κσ
- θυμάρι 2 κλων
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο 2 κσ
- δαφνόφυλλα 1 φύλλα
- σκόρδο 1 σκελ
- ζωμός λαχανικών 200 ml
- λευκό κρασί 50 ml
- αλάτι -
- πιπέρι -
- ελαιόλαδο -
Ο άνθρωπος τρέφεται με αβγά από τότε που υπάρχει· αβγά κάθε είδους από πιτσουνιού μέχρι κροκόδειλου, ανάμεσα στα οποία της κότας και της στρουθοκαμήλου(!) είναι απλώς τα πιο κοινά. Εσείς, πόσα διαφορετικά αβγά πτηνών έχετε δοκιμάσει? Η δική μου εμπειρία μέχρι πριν μερικούς μήνες συνοψιζόταν στα εξής τρία: αβγά κότας όλων των αποχρώσεων και μεγεθών συμπεριλαμβανομένων των πολύ μικρών που μερικές φορές βρίσκονται μέσα στην κοιλιά της· μινιόν αβγά ορτυκιών, με τις πεταμένες αλά Jackson Pollock σκούρες σταγόνες χρώματος, ιδανικά για ορεκτικά-μπουκιές, αλλά αν ξεμείνεις μόνο μ’ αυτά στο ψυγείο...
Διάβασε τη συνταγή στο www.pandespani.com