121
...Όπως έχω ξαναπεί,η νηστεία των Χριστουγέννων επιτρέπει την κατανάλωση ψαριού μέχρι τις 17 του Δεκέμβρη, και έτσι είναι σχετικά εύκολη. Ένα από τα πιο συνηθισμένα φαγητά με ψάρι αυτή την εποχή είναι ο παστός μπακαλιάρος με γιαχνερά χόρτα, άγρια (καυκαλίθρες, μυρώνια κλπ) αλλά και ήμερα (σπανάκια, γούλα κλπ). Από τα πιο παραδοσιακά της Κρήτης αυτό το φαγητό, συνηθίζεται τους χειμωνιάτικους μήνες που τα άγρια γιαχνόχορτα είναι άφθονα στην εξοχή μας. ...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com