203
Υλικά
- ελαιόλαδο 100 ml
- λευκό κρασί 150 ml
- χυμός πορτοκαλιού 100 ml
- χαρουπόμελο 100 ml
- μπέκιν πάουντερ 2 κγ
- μαγειρική σόδα 1.5 κγ
- αλάτι 0.33 κγ
- αλεύρι ζέας 600 γρ
- καλαμποκέλαιο 3 κσ
- σουσάμι 0.5 φλ
Πειραματιζόμενη χρησιμοποίησα χαρουπόμελο και σ΄ αυτά τα νόστιμα και υγιεινά κουλουράκια- κριτσίνια με ελαιόλαδο, χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Δεν έχω προσθέσει καθόλου μπαχαρικά, για να διατηρήσουν το άρωμα και τη γεύση του χαρουπιού. Είναι τραγανά και μπορεί να αποτελέσουν ένα εξαιρετικό πρωινό και να συνοδεύσουν ιδανικά μια γραβιέρα καλής ποιότητας, δικής σας επιλογής. Δοκιμάστε τα κι εσείς!
Διάβασε τη συνταγή στο helengrblog.blogspot.com