63
Υλικά
- προσούτο 25 γρ
- ελαιόλαδο 2 κσ
- κύμινο 0.5 κγ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σελινόριζα 0.25 τμχ
- ρύζι για ριζότο 1.75 φλ
- ζωμός κοτόπουλο 3 φλ
- γάλα φρέσκο 2 φλ
- γυαλιστερές 25 τμχ
- φρέσκο βούτυρο 4 κσ
Είναι ένα πολύ ωραίο πιάτο για ένα γιορτινό τραπέζι. Νόστιμο (και ποιο risotto δεν είναι νόστιμο, θα μου πείτε…), εφετζίδικο (και πιο πιάτο με αχιβάδες δεν είναι…), ιδιαίτερα αρωματικό (και που δεν δίνει το άρωμά του το κύμινο…), εξόχως “ιδιαίτερο” (και πώς να μην είναι με αυτό το ιδιαίτερο αλάτι, το καρύκευμα από prosciutto και κύμινο…)
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagespareas.gr