83
Υλικά
- μανιτάρια 1 κιλ
- κρεμμύδια 1 τμχ
- σκόρδο 2 σκελ
- δαφνόφυλλα 2 φύλλα
- θυμάρι 2 κλων
- ελαιόλαδο -
- ρύζι αρμπόριο 400 γρ
- ζωμός κρέατος 1.5 λτ
- πιπέρι -
- αλάτι -
- λευκό κρασί 1 ποτ
- βούτυρο 1 κσ
- παρμεζάνα 100 γρ
Ριζότο με μανιτάρια. Το ριζότο είναι ένας τρόπος παρασκευής του ρυζιού που έχει αρκετά μυστικά για να επιτύχει. Τα πάντα ξεκινάνε από τον τύπο του ρυζιού. Δεν είναι όλοι οι τύποι ρυζιού κατάλληλη για ριζότο. Ο τύπος όμως που είναι ο καταλληλότερος δεν είναι καθόλου σπάνιος. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα αυθεντικό ριζότο θα επιλέξετε ανάμεσα σε Arborio και Carnaroli. Τα υπόλοιπα είδη θα σας στερήσουν σίγουρα από το σπυρωτό αποτέλεσμα αλλά και από την υφή. Μπορείτε να τον προμηθευτείτε από όλα τα μεγάλα supermarkets. Το ριζότο αν και γρήγορο δεν είναι το φαγητό που θα επιλέξετε αν θέλετε να κάνετε παράλληλα και κάποια άλλη δουλειά. Μετά τον κατάλληλο τύπο ρυζιού το επόμενο πράγμα που απαιτεί το ριζότο είναι η αφοσίωση σας. Κι αυτό γιατί η αναλογία ρυζιού νερού είναι ενδεικτική και γιατί θέλει συνεχές ανακάτεμα...
Διάβασε τη συνταγή στο www.sintagesannas.gr