89
Η μαμά χρησιμοποιούσε ρύζι καρολίνα και το πιλαφάκι ήταν σχεδόν πάντα πετυχημένο, χυλωμένο αλλά όχι λασπωμένο, κάτι που προσωπικά δύσκολα μπορώ να πετύχω με το συγκεκριμένο τύπο ρυζιού. Τα καλοκαίρια, όταν είχαμε την ευκαιρία να φάμε πιλάφι στο χωριό, η εμπειρία απογειωνόταν με το πιλάφι ή την σούπα της θείας Κ. στο Ηράκλειο ή το γαμοπίλαφο στους γάμους των Χανίων.
Όταν άνοιξα που λέτε και εγώ νοικοκυριό, έδειξα ενδιαφέρον για το πιλαφάκι και ομολογώ ότι πλέον μπορώ να σερβίρω ένα αξιοπρεπές πιάτο, με τα κατάλληλα υλικά και τον ανάλογο κόπο.
Διάβασε τη συνταγή στο www.sheblogs.eu