39
Υλικά
- φρέσκο βούτυρο 2 κσ
- αλεύρι 3 κσ
- αλάτι -
- άσπρο πιπέρι -
- μοσχοκάρυδο -
- κασέρι 300 γρ
Η μπεσαμέλ (béchamel), μία από τιςβασικές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας με βούτυρο, αλεύρι και φρέσκο γάλα, χρησιμοποιείται ενδεικτικά στα μακαρόνια φούρνου, στο παστίτσιο, στα lasagna, στον μουσακά αλλά και στο τούρκικοhünkâr beğendi (πουρέςμελιτζάνας!). Όλα αυτά τα παραθέτω για να καταλήξω στο ότι υπάρχουναρκετοί καλοί λόγοι για να μάθει κανείς να φτιάχνει μια καλή μπεσαμέλ, η οποία μάλιστα είναι πολύ πιο εύκολη από την επικρατούσα εντύπωση.
Διάβασε τη συνταγή στο www.dailycious.gr