136
Υλικά
- κοφτό μακαρονάκι 1 κούπα/ες
- ταχίνι 2 κσ
- αλάτι -
Παλιότερα τα πιάτα της Μεγάλης εβδομάδας ήταν λιτά και ταπεινά. Με εξαίρεση Μεγάλη Τρίτη και την Μεγάλη Πέμπτη που κάποιοι έτρωγαν λαδωμένο φαγητό, τις υπόλοιπες μέρες ήταν επιβεβλημένη η αποχή και από το λάδι...μόνο Σάββατο από όλα τα Σάββατα της χρονιάς νηστεύεται το λάδι...Η σημερινή σουπίτσα είναι ένα από αυτά τα παλιά απλά μεγαλοβδομαδιάτικα πιάτα...
Διάβασε τη συνταγή στο cretangastronomy.blogspot.com