τουρκική σούπα με σπανάκι (Ispanak Corbasi)

Καταχωρήθηκε στις 24/10/12

1 Ψήφοι Ψήφισε

Η σούπα με σπανάκι (Ispanak Corbasi) της συνταγής προέρχεται από την απλή κουζίνα της Τουρκίας και έχει την απροσποίητη νοστιμιά της καθημερινότητας. Το αντιοξειδωτικό σπανάκι είναι από τα πλούσια λαχανικά σε βιταμίνες Α και Κ, C και Β, μαγγάνιο, φυλλικό οξύ και μαγνήσιο και ως τέτοιο ωφέλιμο για τον οργανισμό συνολικά και ειδικά για τα οστά και το μυαλό, είναι δε λιγότερο σημαντική πηγή σιδήρου, αφού ο σίδηρος από αυτό βρίσκεται σε μορφή όχι τόσο απορροφήσιμη. Μαγειρικά, ο ταιριαστός συνδυασμός του με το σέλερι, το καρότο και τον άνηθο κάνει τη σούπα ιδιαίτερα εύγευστη και μυρωδάτη, το δε αβγολέμονο που τής προσθέτει τον γνωστό υπόξινο χαρακτήρα, τονίζει τις γεύσεις των λαχανικών.

Διάβασε τη συνταγή στο http://www.pandespani.com

Περισσότερες συνταγές

Άλλες συνταγές


Σχετικές αναζητήσεις



Πόσο ευχαριστημένος είσαι από την επίσκεψή σου στον Συνταγούλη;

Στείλε μας το σχόλιό σου!

Η γνώμη σου!