69
Υλικά
- γλυκό κεράσι 100 γρ
- σταφίδες 100 γρ
- ξερά βερίκοκα 100 γρ
- ξερά σύκα 100 γρ
- πορτοκάλια 2 τμχ
- χυμός πορτοκαλιού 150 ml
- βούτυρο 250 γρ
- μαύρη ζάχαρη 250 γρ
- αυγά 4 τμχ
- μελάσα 1 κσ
- αμύγδαλα 100 γρ
- καρύδια 100 γρ
- κουβερτούρα γάλακτος 100 γρ
- φαρίνα 400 γρ
- κανέλα 1 κγ
- γαρύφαλλο 0.5 κγ
- μοσχοκάρυδο 1 κγ
Υλικά 100γρ γλυκό κουταλιού κεράσι, στραγγισμένα από το σιρόπι τους και κομμένα στην μέση 100γρ κορινθιακή σταφίδα ξανθιά 100γρ αποξηραμένα βερίκοκα χοντροκομμένα 100γρ αποξηραμένα σύκα χοντροκομμένα Ξύσμα από 2 πορτοκάλια 150ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι 250γρ βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου 250γρ ζάχαρη μαύρη 4 αυγά 1 κουταλιά της σούπας μαύρη μελάσα 100γρ αμύγδαλα ασπρισμένα, χοντροκομμένα 100γρ καρύδια χοντροκομμένα 100γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη 400γρ αλεύρι που φουσκώνει 1 κ.γ κανέλα 1/2 κ.γ τριμμένο γαρύφαλλο 1 κ.γ τριμμένο μοσχοκάρυδο
Διάβασε τη συνταγή στο glykesistories.blogspot.com