142
Υλικά
- ταλιατέλες 500 γρ
- βούτυρο 250 γρ
- παρμεζάνα 350 γρ
- μοσχοκάρυδο 1 πρέζα/ες
- αλάτι 2 κσ
Στη πάστα αλ μπούρο, η σάλτσα του πιάτου αποτελεί επί της ουσίας μια σύνθεση βούτυρου και παρμεζάνας με καταλύτη το γεμάτο άμυλο νερό στο οποίο έβρασε το ζυμαρικό. Η σάλτσα χαρακτηρίζεται χημικά ως γαλάκτωμα, με την έννοια ότι το αμυλώδες νερό ενσωματώνει σφαιρίδια λίπους από το βούτυρο και το τυρί δημιουργώντας ένα πηχτό υγρό.
Διάβασε τη συνταγή στο caruso.gr