28
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γρ
- μαγιά ξερή 8 γρ
- ελαιόλαδο 1 κσ
- αλάτι 1 κγ
- ζάχαρη 1 κγ
- αυγά 2 τμχ
- κιμάς μοσχαρίσιος 300 γρ
- κρεμμύδια 2 τμχ
- ελαιόλαδο 4 κσ
- μοσχοκάρυδο 0.25 κγ
- μπαχάρι 0.25 κγ
- κανέλα 0.25 κγ
- κύμινο 0.25 κγ
- κόλιανδρο 0.25 κγ
- γαρύφαλλο 1 τσιμπ
- λάδι 1.5 λτ
Τα φτιάχνω εδώ και χρόνια αυτά τα πιροσκί, μα δεν μπορώ να ξεχάσω την πρώτη φορά. Το ζυμάρι είναι πολύ μα πολύ αφράτο κι αρωματικό σαν ντόνατ. Μην παραλείψεις τα μπαχαρικά γιατί αυτό είναι και το καταπληκτικό σε αυτή τη συνταγή. Μπορείς φυσικά να φτιάξεις τα μισά με κιμά και τα υπόλοιπα με τυρί ή λουκάνικο. Μπορείς να δοκιμάσει ότι συνδυασμό θέλεις αρκεί να τα φτιάξεις με τη συνταγή που σου δίνω.
Διάβασε τη συνταγή στο laxtaristessyntages.blogspot.com