214
Υλικά
- λευκό κρασί 1 φλ
- ελαιόλαδο 1 φλ
- αλεύρι 500 γρ
- μπέκιν πάουντερ 1.5 κγ
Με μια ζύμη... δύο παραλλαγές του ίδιου γλυκού! Μιλάω για την κλασσική νηστίσιμη ζύμη με ρετσίνα ή λευκό κρασί, λάδι, αλεύρι που είναι γνωστή σε πολλά μέρη της πατρίδας μας και φτιάχνεται για να φιλοξενήσει εντός της, γέμιση μήλου (ή άλλου φρούτου) με τους συνδυασμούς που καθένας επιθυμεί (ξηρούς καρπούς, σταφίδες, cranberries κ. λ. π). Είναι πολύ υγιεινή και αν προσέχει κανείς ως προς τις διατροφικές του συνήθειες μπορεί και να μην χρησιμοποιήσει στο ελάχιστο ζάχαρη.
Διάβασε τη συνταγή στο aromavanillias.blogspot.com